Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Eftermiddagsgudstjeneste i Lundby kirke og foredrag med Kåre Johannessen

FEB
24

Eftermiddagsgudstjeneste i Lundby kirke og foredrag med Kåre Johannessen


Dato Torsdag d. 24. februar 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted Lundby, Lundby Hovedgade 149A, 4750 Lundby
Eftermiddagsgudstjeneste i Lundby kirke og foredrag med Kåre Johannessen

Kåre Johannessen – historiker, forfatter, foredragsholder og tv-vært fortæller om: ”Spøgelser og overtro i Middelalderen”.

Vi kender en hel del til middelalderens formelle religion. Romerkirken har efterladt sig mange hyldekilometer skrifter, der detaljeret fortæller om, hvordan man opfattede menneskets eksistens i verden, dets forhold til Gud osv. Men sideløbende med denne ”offi cielle” version af tingene eksisterede der et

blomstrende væld af sære, mystiske og mærkværdige forestillinger i den brede befolkning, som ofte enten blev helt ignoreret, eller affejet som banal overtro. I dette foredrag kigger vi nærmere på nogle af de mange besynderlige forestillinger, der var en del af almindelige menneskers trosverden i middelalderen, og som i mange tilfælde har fulgt os langt op i tiden - i nogle tilfælde helt frem til vor egen tid. Og måske finder vi ud af, at vi i virkeligheden nok ikke er særligt meget bedre eller klogere i dag, end man var for 700 år siden...Vi skal bl.a. hilse på varulve og vampyrer, spøgelser, lygtemænd, nisser og en perlerække af andre løjerlige væsner.